sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Aand...it's gone

Momentul ala dintr-o perioada libera de timp in care stai si te intrebi:"Ce dracu' am facut eu pana acum?"....stiti la ce ma refer? Mda, cred ca da.Ei bine, cu zilele de vacanta din ce in ce mai aproape de final eu tot asta am in minte.Cum puteam fi eu de fericit la inceput cand ma gandeam:"Whoa, 3 saptamani! Mama, mama, ama atatea de facut!" iar acum is "Dar, dar...chestiile!".In fine, timpul trece, nu-i pasa de noi (nenorocitu') si noi ne ocupam timpu'.Cu o navigare in apele tulburi ale Facebook-ului seara pe la 12 cand te plictisesti de moarte, cu o carte care la inceput parea "ok" iar acum a ajuns "urmatoare Constitutie a planetei" sau, unii, mai dinamici din fire, au ales calea filmelor.Si nu de putine ori am ajuns si eu prin partile acestea ale natiunii numite "Procastination".Departe, pe culmile Holywood-ului se fauresc arme de distragere a atentiei in masa, dar si capodopere care fac retinele sa aibe orgasm la pupile.Hai sa va delectez cu cateva filme care mi s-au parut bunicele sau chiar bune:

1.Ted

















Mda.Titlul nu prea spune altceva decat numele acelui ursulet care il vedeti in poza.Pt cei care nu ati vazut inca trailerul acestui film, va spun pe scurt ca este vorba de un copil care de Craciun isi doreste ca ursuletul sau de plus sa prinda viata.Si, al dracu', dorinta i se implineste.Ursuletul devine faimos si cei doi devin cei mai buni prieteni.Dar ideea filmului este ca cei doi se vor maturiza deodata...asa ca, Ted(ursul) si John( "baiatul") trec de la copii la adulti.Acuma, ideea unui suflet de om mare, alcoolic, si dependent de marijuana in corpul unui urs dragut de plus e tocmai antiteza care da viata acestui film.Si dupa cum veti vedea, lucrurile nu sunt ce par a fi.

2.The girl with a dragon tattoo



















Filmul asta...daca v-a placut filmul Sherlock Holmes: A game of shadows, o sa va placa filmul asta mai mult ca sigur.Ce-i drept, nu abunda in efecte speciale asa de mult ca si celalalt, dar pot spune ca povestea este mult mai politista....totul pare mai aproape de realitate si scenele sunt ceva mai...realiste.Chiar ai impresia ca s-ar putea intampla asa ceva, decat ceea ce s-a intamplat in filmul Sherlock Holmes.Dar, amandoua sunt bune, amandoua fiind niste capodopere la tema filmelor politiste, crima, mister.

3.Brave


















Ah, da.Am dat in mintea animatiilor.Si cine nu o face? Adica, sa fim seriosi: daca ceva ii bun si misto de ce sa nu recunoastem? Si filmul asta nu face vreo diferenta.Departe de povestile cu iubiri aparute din neant este subiectul acestui film.Se face simtita prezenta lui Pixar...aici avem o adevarata rezolvare a problemelor familiale dintre fiica si mama, ambele membre ale familiei regale.Fiica, rebela si dornica de viata nu vrea sa se marite, mama conservatoare si gardian inrait al traditiilor o forteaza prin toate mijloacele.Pana ce, o intamplare le face pe amandoua sa isi ispaseasca greselile.

4.Batman: The dark knight rises


















Stiu ca a aparut cam pe la sfarsitul lui iulie, dar nu am apucat sa-l vad decat recent, si pentru cei care nu l-ati vazut inca...ce mai asteptati?! Chestia asta ii...finalul trilogiei Batman.Si are atata epiciune in el filmu asta ca poate rivaliza cu The Avengers. Actiunea, decorul, efectele...totul! Merita pana la ultima picatura si ultimul minut pierdut in fata monitorului.

5.The Lorax


















Am revenit la desene.De data aceasta avem parte de o interpretare a unei povesti scrise de nimeni altul decat Dr.Seuss.Filmul abordeaza intr-o maniera interesanta, o probleme tot mai grava a lumii moderne, si anume poluarea.Dupa vom vedea, si copacii au drepturi.

6.The Campaign


















Si ultimul film care merita niste atentia este "The Campaign", unde doi rivali politici duc lupta pt conducerea statului Carolina de Nord pe culmi greu de imaginat.Dupa ce Cam Brady stia ca are portofoliul ca si castigat, fiind singurul intrat in cursa, Marty ii da lumea peste cap.Astfel incepe o adevarata cursa pt atentie care duce la niste intamplari...neobisnuite.

Un băiat fura mere dintr-o grădină. Vine paznicul, îl vede... după ce-l prinde, îl ţine strâns de "locul sensibil" (ouţe) şi îl interoghează:
– Cum te cheamă?
Băiatul tace. Paznicul strânge pumnul mai tare:
– Cum te cheamă?, te-am întrebat.
Iarăşi linişte. Paznicul strânge cu toată puterea, mai mai să crape ouăle băiatului:
– Pentru ultima oară te întreb, cum te cheamă?
– Ion – spune încetişor băiatul.
– Şi de ce ai tăcut până acum?
- Îs mut...


Mda...si ca sa terminan frumos, uite o poza cu ceva dragut:






















Noh, eu va las si ne vedem...cand ne vedem.Serus!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu