luni, 31 decembrie 2012

And so...we're still alive




Ioi, mai traiti?! Mai suntem?...se pare ca da.Inca odata s-a dovedit ca sfarsitul lumii nu va fi cand vor mayasii, ci...cand vrea altcineva.Am trecut cu brio testul rezistentei si am scapat si de 21.12.2012.Apoi a venit peste noi Craciunul, cu niste frig, raceala, mancare din belsug din care a rezultat o completa rasturnare a logicii din stomac, incat am ajuns sa ne imaginam ca daca nu ne-a doborat sfarsitul, sigur ne doboara masa de Craciun.Si a venit si Mosu' Craciun, cu sania lui trasa de reni (cred ca totusi o venit cu Mosmobilul, ca nu prea o avut zapada pt sanie).Si dupa ce am petrecut cam 4 zile  incheiate, am facut pauza un week-end, si acum.....trecem in noul si mirificul an: 2013.Un an care se termina cu o cifra plina de intelesuri, dar care promite la fel de multe ca si 2012.Pt mine, pana nu inventeaza jetpack-ul pt fiecare, mi se pare ca doar s-o mai irosit un an.Insa, odata cu trecerea de la vechi la nou, oamenii, dupa cum ne-a spus si proful meu de engleza, isi fac anumite planuri.Se gandesc cum sa faca cum sa dreaga asa incat noul an sa fie macar la fel de badass ca precedentul, daca nu chiar si mai si.Asa ca, in spiritul acestei idei, hai sa fac un top 10 cu niste "teluri" mai ciudate pt noul an.Incepem!
10.Sa fac un post atat de bun incat sa ajung in hot page pe 9 gag.
Desi pare usor, chestia asta  e mai grea decat ati crede.Trebuie ca prima data postarea ta sa evadeze din mocirla vote page-ului, apoi sa placa indeajuns celor care merg pe trending.Iar daca reusesti sa ajungi in hot page...ei bine, ai reusit ceva ce eu nu am putut momentan.Dar inca incerc...am auzit ca formula succesului ar fi cat+boobs=hot
9.Sa te duci la scoala/serviciu/oriunde imbracat ca si superman/batman/dracula etc.
Noh, vreau sa vad pe cineva care are atata hotarare si curaj incat sa poarte spandex o zi intreaga.Sa aibe Domnul mila de tine daca faci asta vara...o sa intri la apa
8.Baga-te intr-un butoi si da-ti drumul in jos pe un deal.
Ganditi-va doar cate adrenalina, cata distractie cat...of nici nu am cuvinte.Am incercat odata ceva de genul.Eram mai mic si am mers pe un deal impreuna cu un prieten si am luat niste saci cu noi.Ne-am bagat fiecare in sacul lui,. si am facut concurs pana la baza dealului...nu pot zice ca a fost cea mai inspirata idee, pt ca nu am luat in calcul faptul ca era plin de buruieni....care intepau...la fata!
7.Spune-i ce simti despre el/ea.
Oh, cat ne chinuim si cat ne cramponam asupra acestui mic amanunt.Generatii intregi de oameni au intampinat problema asta.De la vanatorul primitiv ,omul de Cro-magnon, pana la Homo sapiensul de azi...cu toata tehnolopgia noastra si cu tot ce mai avem ...nu vom reusi sa gasim ceva si pt asta.And that sucks!
6.Ia o moneda/un telefon/ceva de valoare, un lipici super-MEGA-EXTRAAA puternic...si du-te intr-o piata sa il lipesti pe trotuar.
Amuzamentul si satisfactia care o vei avea cand vei vedea fetele si chinurile oamenilor de a dezlipi chestia aia de jjos va fi...priceless!
5.Antreneaza-te pt apocalipsa zombie-lor
Poate ca mayasii ne-o mintit...poate ca am fost inselati.Dar zombalaii nostri nu ne vor lasa niciodata!Dupa mine, sansele ca s\o astfel de apocalipsa sa aiba loc sunt cam de...50%.Deci ar fi bine sa ne punem karateca-ul din noi la treaba pana atunci.Doar nu vrem sa nici nu inceapa bine apocalipsa ca noi deja sa fim hrana pt "dead men walking"
4.Ia ore de sky-diving
Mda, asta probabil e una clasica, dar cine dracu' ar putea sa o refuze?! Adica sa fim seriosi, cine nu ar vrea sa fie ca si studentu ala la arte din reclama la HTC.Sa faca poze cu un telefon bengos in timp ce isi simte tot sangele cum i se opreste si devine un glont uman.
3.Du-te la un concert al trupei/artistului preferat si urca-te pe scena ca sa dai mana cu unul dintre ei.
Acuma, pt asta ai avea nevoie sa vine acel artist in tara ta.Lucru care s-ar putea sa fie cam greu uneori.Plus ca nu  tine de tine chestia azsta....dar ai putea la fel de bine sa te duci in alta tara....dar aici intervin prboleme bugetare..criza si inflatie si de'astea...eh, nu toate telurile is usoare
2.Sa faci plaja iarna
Ow, da.Asta e provocare tipic ruseasca, care presupune sa te duci ca un boss, afara, in slipul tau de boss, cu sezlongul tau badass, si sa iti intinzi oaza de bronzat pe un strat de zapada de 20 de cm cu un aer de -10 grade Celsius si un soare racoritor la orizont.Desigur, ar putea aparea efecte secundare precum raceala, injuraturi din cauza frigului, congelare...

Si acum, ceea ce am asteptat cu totii, ideea cea mai traznita dintre toate:

1.Sa indeplinesti toate telurile.
Sa fim seriosi. Oamenii fac chestiile astea ca sa aiba ceva pt care sa se zbata in noul an, o motivare, ceva...Toti incep cu chestii gen: sa fiu bogat ca si Bill Gates, sa fiu asa arataos/oasa ca si Johnny Deep/Angelina Jolie, sa am superputeri, etc.Si toti ajung sa nu indeplineasca nici macar pe sfert chestiile astea.Dar in avantul lot extraordinar reusesc cumva sa isi imbunatateasca viata.Si chiar daca nu reusesti, exista mereu anul viitor!....sau poate nu  ?

Inmormantarea sotului

Cand sotul a ajuns la hotel ,a decis sa-i scrie un mail sotiei dar a gresit o litera din adresa si mailul a fost trimis la alta adresa.
Mailul ajunge din greseala la o vaduva ce venise tocmai de la inmormantarea sotului. Citeste mailul si lesina.

In mesaj scria:

" Draga mea , am ajuns bine. Probabil te va surprinde sa primesti vesti de la mine pe aceasta cale , dar acum au calculator aici si poti trimite mesaje persoanelor dragi. Doar ce-am ajuns si am verificat ca totul sa fie pregatit pentru venirea ta , vinerea viitoare. Abia astept sa te vad si sper ca aceasta calatorie sa fie la fel de liniistita ca a mea. Nu-ti lua multe haine ca aici e o caldura infernala."

Aici ...daca intrati acolo veti rade probabil cu lacrimi sau va veti bosumfla, considerandu-ma imatur.,Voi decideti.


Serus si an nou fericit!...

luni, 10 decembrie 2012

I shall not be forgotten!

Mda...stiu ce aveti in minte: "Mai traiesti?1 Pfoai, da' cum de?!"...ei bine, desi o trecut imediat o luna, daca nu chiar s-o intamplat asta,de la ultima postare, partea buna a acestei absente este ca acuma is plin de sentimente si povesti noi de debitat.
Intai si intai, sa incepem cu ce e mai recent,si anume, cea mai recenta confruntare a mea cu Tzicalozaur(a.k.a. profa de romana).Pt azi am avut o minunata tema, si anume sa identificam patura intelectualitatii satului din romanul "Ion". Eu inca de la inceput am urat cartea asta, din simplul motiv ca mi-a fost bagata efectiv cu forta pe gat de catre idoata aia, si ca am fost silit sa pierd un week-end intreg citind 300 de pagini despre viata taranilor din ardeal, pe vremea cand traia stra-stra-stra-stra-stra bunica lu' bunicu'.Adica, mia pe scurt: toti se casatoreau din interes, se orientau dupa avere, se imbatau ca porcii la carciuma si se luau la bataie fie si pt 1 m patrat de pamant, si omoreau in bataie si torturau psihic femeile.Plus minus, cateva neitelegeri mai "intelectuale".Dar asta e alta chestie....In fine...eu avand asa bune relatii cu romanul, mi-am facut un fel de, tel, de a nu-mi face vreo tema legata de el.Si dupa cum bine ati ghicit, nici cea pt azi nu am avut-o.Am copiat la inceputul  orei ceva de la MIhai colegu' (respect colegu \m/) si am zis ca ajunge.Era cam o jumatate de pagina...Si incepe si asculta.Si parca de-al dracu' fix pe mine ma ia primu'.No, citesc cat citesc...dupa ce termin:"Doar atat? Vai dar ai scris prea putin...trebuia sa imi zici patura intelectualitatii"...Adica?....(mai pitigaiat si nervos)"Pai patura intelectualitatii! CINE-I FAMILIA HERDELEA?!" (ea crede ca ma sperie pe mine cu intrebari din roman? daca o luam asa, i-l zic cap coada si ii rad in nas)...familia invatatorului din sat..."Adu caietu' sa vad ce ai scris'...noh, ma duc ce truda si fac?!.Mah...imi trage niste fircalituri acolo pe toata tema...se vroiau a fi "2"-uri..da si sora-mea de 6 ani face 2-ul mia bine.Noh, n-am zis nimic.Doara nu imi face mie nimic.Ca stie ea ca daca ma nervez ramane fara material pt revista.Si o sa si vorbeasca singura la ore, ca in afara de mine numa 2-3 mai au curaju sa o infrunte...si ghiciti ce? Pe la sfarsitu orei:"Nu va stic media acum" ca nush ce si nush cum..."Da pe ora viitoare sa va faceti tema"...mdeah, keep dreamin' willy the wale.Si asa am scapat...
Adoua chestiune interesanta ar fi activitatea de la Crucea Rosie de acum 2 saptamani.Am fost miercuri pe la institutii ca sa impartim materiale publicitare si chestii deoarece era ziua mondiala de lupta impotriva SIDA..Si la sfarsit am ajuns sa impartim si pe strada materialele astea.Dar surpriza abia aucm venea:Pe langa un lfuturas care zicea fel de fel despre SIDA, am fost insarcinati sa...nu, nu cred ca ati ghicit....impartim...stati ca vine...prezervative!(N-ati ghicit numa amu)...Si noi fain frumos, am ascuns prezervativele in plinantul ala, ca doara noh...ne era rusine.Nu aveam, inca experienta in asa ceva.Si mai vedeam un trecator care lua plinatu, si nu era atent si buf prezervativu' pe asfalt...il ridica rusinat si continua.Acuma, ideea ar fi fost sa le dam la tineri,...dar cum aia erau care pe unde, am ajuns sa dam la oameni trecuti de 40 de ani...de parca ar avea aia nevoie.
Tot o chestie interesanta ar fi un concurs despre care am auzit pe site-ul asta.E vorba despre un site, unde poti publica scrieri in engleza( de la poezii la povesti, pana la teatru) si care organizeaza aproape lunar un concurs cu o anumita tema.Ca sa poti participa trebuie sa te inscrii si sa fi pe faza.Acuma, pt luna decembrie s-a facut un concurs cu tema "Decembrie-ce inseamna pt mine"...practic trebuie cumva sa exprimi cat  mai frumos ideea lunii decembrie.De data asta premiile is mai mari ca niciodata: locul 1-100$, locul 2-50$ si locul 3-25$. Banii sunt sub forma de vouchere, valabile pe amazon.com.Si chestiile bune nu se opresc aici.De data asta, nu se vor vota prima data si sa fie jurizate primele 5 scrieri clasate.De data asta, un membru de juriu va citi si alege el insusi cele 3 castigatoare.Ceea ce inseamna ca fiecare scriere va fi citita si vor avea sanse egale,Sper ca de data asta sa castig...ar fi asa epic locul 1...
Lucrurile merg destul de interesant si la radioul scolii.Am inceput sa avem membri noi si sa ne punem pe treaba serioasa.In sfarsit ne apropiem de EUROPA FM cum vrea profa...daca ar fi dupa ea, CNS-ul ar asculta numa spotul de radio si 2-3 melodii...in rest stiri,stiri, stiri.Eu sunt joia apropo.Ow, si nush daca m-am mai laudat, dar eu am facut spotul pt radio.Imaginati-va ca zi de zi se aude in boxele scolii o parte din vocea mea superba.Partea enervanta este ca nu prea avem chei destul de la studio.Initial, ideea era sa avem una si buna, care sa treaca de la fiecare la fiecare.Dar evindent, era prea complicat asa.Cheia s-a pierdut, nimeni n-o mai stiut unde-i, si pe cand mi-o trebuit-o si mie, ia-o de unde nu-i.Asa am ajuns sa ma cert cu domnu Berentzchi( administratoru sau ce ii si el acolo0 pe mootiv ca nu imi da cheia lui, ca fac copie dupa ea si nush ce.Nu?1 no lasa tu bosorog acru ce esti...lasa ca ma descurc eu.Si ce credeti? M-am descurcat.Am avut noroc si m-am intalnit cu domnul director Bulgarean, si dupa ce i-am explicat situatia a fost destul de generos sa imi imprumute cheia lui sa fac o copie.Si acuma m-am invatat minte: aia ii cheia mea, nu a altuia.Nimeni nu pune mana pe ea cat timp respir .
Acuma sa va arat ceva foarte interesant zic eu, despre scoala:




Eu zic ca tipul asta are ceva dreptate in ceea ce zice si merita sa il ascultam.


Imaginatie.
Un tip sta la coada la supermarket cind deodata observa ca o blondina super sexy, si ea la coada, ceva mai in spate, il saluta cu un fluturat de mina si-i zimbeste prietenos...
Tipului nu-i vine sa creada ca o tipa atit de bine il cunoaste si, asa ca o intreaba:
- Scuzati, ne cunoastem cumva?
- Nu sint chiar sigura, dar cred ca sinteti tatal unuia din copiii mei, raspunde frumusetea.
Tipul isi aduce aminte de singura data cind si-a inselat sotia.
- Dumnezeule, deci esti dansatoarea de striptease cu care mi-am facut de cap in seara dinaintea nuntii pe masa de biliard, de fata cu toti baietii ...in timp ce colega ta ma biciuia cu telina uda pe fund?
- Nu, raspunde tipa rece, sunt profesoara de romana a fiului dumneavoastra.

Saracu Ion.
Vasile si Ion mergeau la camp.
Unu’ pe o parte de drum, celalalt pe cealalta parte de drum.
Ion catre Vasile:
-Ma Vasile ma.. iti scartaie o roata de la caruta.
-Ioaneee, ai zis ceva..?
-Ma nauz’ .. iti scartaie o roata de la caruta.
-Ceee..?
Ion , nervos la culme:
-Maaaaa.. iti scartaie o roa..
Vasile il intrerupe si ii zice :
-Nu te aud ma...ca imi scartaie o roata de la caruta.

No, serus si la revedere!...