sâmbătă, 30 iunie 2012

Finally!

Oh, da!In final dupa atatea asteptari , atata plictiseala, atatea emotii si atatea alte chestii care inca nu au o denumire proprie ca se le pot insira, am scapat!Acuma, mai is cativa care cred ca dau BAC-u' sau aia care au practica de facut, dar partea importanta este ca am scapat.De atata bucurie o trebuit sa ma chinui sa imi fac timp sa anunt oficial si pe blogu' meu ca avem vacanta.Insa, vacanta nu o inceput asa bine pt toti.
De exemplu din cate am inteles, anul asta, la subiectele de la examenu' de romana pt clasa a 8-a nepriceputii care au facut facut subiectele au avut grija sa strecoare, culmea la ce mai simplu dintre exercitii, o adevarata intriga in lumea elevilor terminatori de generala.Cred ca atata valva nu s-o facut nici anu trecut pt BAC, sau noh, chiar daca s-o facut...cum truda sa compari BAC-u' cu examenele?! Chiar asa greu o fost sa verifice cineva subiectele alea, sa le dea la niste profesori sau io stiu....sa vada ce-i cu ele.Se pare ca da, o fost peste puterile lor...ei, pana la urma tot ei o dres-o si cumva o iesit cu bine si din situatia asta.
Un lucru pozitiv totusi pt inceputul asta de vacanta, o fost festivitatea de premiere de la C.N."Silvania".Daca rascolesc bine printre ale mele amintiri, nu gasesc vreo festivitate care sa se incheie in asa scurt timp.Pe langa faptul ca au dat dovada de un punctualism de neconceput ( o zis ca la 8:30 incep si la 8:35 deja vorbeau la microfon) s-o miscat asa de repede ca nici nu apucai bine sa vezi toti premiantii.Nu m-am asteptat la asa ceva.O fost probabil cea mai ideala festivitatea din cate am vazut.doar elevii si profesorii, miscandu-se la "foc" alert.Ce mai, organizarea suprema!
Tot un lucru bun, dar de data asta care ma priveste doar pe mine, ii faptul ca am fost invitat de catre ceva comisie de la inspectorat sa particip la ceva intalnire de'asta legata de arta si chestii, sa contribui  si eu cu cateva origami-uri.Acuma, pana prin 10 iulie cand ii expozitia trebe sa ma mobilizez si sa fac vreo 10 chestii ami interesante.Am noroc ca tema pot sa o aleg eu.Insa ocazia a venit intr-un moment in care m-am gasit in criza de hartie...asa ca, profitand de excursia de joi intreprinsa de mine si familia mea pana la Gradina botanica din Cluj-Napoca, am profitat de ocazie si am mers si pana in Polus.Acolo stiam ca este ceva magazin de papetarie mai bazat si am dat o fuga pana acolo.Dapai ca atatea culori si atatea feluri de hartie aveau ca habar n-aveai de unde sa incepi....dapai am luat ceva set mai cu multe culori si Doamne ajuta!Dar la iesire, trebe sa recunosc ca o fost putin cam ciudat sa ii vad pe altii ca pleaca cu pungi uriase de la diferite magazine, sau altii mergeau la Careffour dupa cumparaturile de zi cu zi si eu eram acolo, cu o plasa  cu hartie colorata in ditamai mall-u' din Cluj...noroc ca am luat niste fornetti ca sa inlatur senzatia.
Per total, pot zice ca vacanta o inceput bine, cu chestii misto.Nu am timp sa ma plictisesc asa tare ca si vara trecuta, pt ca atunci , dupa examene o fost cam liniste pe front.Trebe sa imi gasesc numa un program mai potrivit de somn...Ioi, si daca am noroc si fac rost de bani in timp util o sa ma duc la "Peninsula" la concert!

 A dead wizard
Would you cry if love would lose its meaning?
Will you die if the world will fall apart?
All alone in my fortress of stone-cold wishes
I stay and warn the dreaded traveler
I’m the one that never listens
To the sound of the fallen ones.
My poems speak of youth and times when life was something
In this moment of truth that’s filled with my shouting
Forgive me my brothers for I have brought the curse upon us
The spell that kills imagination, the source of all creation
In the dark age our spirits will halt
Run to the cliffs, it’s our last hope
Dive in the sea of regrets and fulfill your emotions
Find the beauty, the one from the garden.
She is our last, our dearest and our most precious
The one for whom the sweet piano plays its tune
And the harp sings with harmony
I had so much more to show the world
So many words unspoken…
Of love, of joy and happiness, of sadness
But most about my love.
I shall go now, goodbye and farewell
I’m sorry if I haven’t made you proud
No longer I am the wizard of words
The one that played with them like a child
For now I am too simple and ideal
No imagination or creation in my vision
To do what only dreamers see.
I leave my wasteland in your hands
Just as pure as your love for me
Save it, like you saved my life
When you first kissed me.

 La clasa. profesorul aduce lucrarile de la logica elevilor .Bogdan ia 3 si ii zice profului:
- Domnule, daca va pun o intrebare si nu stiti raspunsul la ea imi mariti nota?
- Da! Sigur!
- Ce e legal dar ilogic, ilegal dar logic si ilegal si ilogic in acelasi timp?
- Nu stiu!Zi raspunsul si iti dau 8!
- Faptul ca dumneavoastra aveti 65 de ani si sotia dumneavoastra are 22 este legal dar ilogic. Faptul ca sotia dumneavoastra va insala cu un amant mai tanar este ilegal dar logic. Faptul ca dumneavoastra ii mariti nota amantului sotiei dumneavoastra este ilegal si ilogic!


Serus si vacanta placuta in continuare!...

duminică, 17 iunie 2012

Just a bit...

Inca putin, inca putin! Acuma o trecut si festivitatile de la clasa a 8-a, deci mai avem doar o saptamana de anduranta.Acuma urmeaza partea aia ciudata cand te plictisesti la scoala ca n-ai ce face.Adica, acuma serios...mediile incep a fi incheiate, cartile urmeaza sa fie predate, profesorii nu mai au ce preda (in mod uimitor!).Cel mai bun lucru pe care il poti face ii sa iti aduci laptopu'/tableta la scoala sau daca esti mai smecher si stii canta la ceva iti aduci respectivu' instrument.Te mai dai si tu mare cu ce ai tu si nu au altii.Sau poti sa strangi cativa doritori de senzatii tari si sa plecati de la ore.Este la latitudinea imaginatiei tale ce o sa faci.
Chiar si asa, profa de romana nu se lasa!Are de gand sa ne tarasca cu nebunia ei printr-un an de peripetii misterioase.Laudat fie Domnul, suntem la ultima parte a proiectului ei (ceva chestie cu anotimpurile) si anume vara.Trebuie doar sa mergem maine si sa recitam cateva poezii si sa cantam niste cantecele.Acuma cred ca daca v-as pune pe voi sa ghiciti ce cantam, v-ar apuca reducerile la rachete spatiale.Ca sa va usurez munca, o sa va spun ca is 2 cantece cunoscute.Primul, e "Epilog" de la Vama Veche:
si al doilea....tineti-va bine de scaun, canapea, sau ceva pt ca o sa aveti nevoie...."Vara nu dorm" de la ConnectR:
Mda...stiu ce ziceti.Si ganditi-va ca la inceput, pe fundal o sa cante Vivaldi! Doamne bate-l de CD cu muzica!Am rascolit toata camera azi dupa el.Am ajuns sa imi scot sertaru de la birou cautandu-l.Sa imi intorc dulapu' pe dos.Si vine maica-mea:Ce cauti?...Un CD....Cu ce?...Scrie Vivaldi pe el.Sta si cauta vreo 5 minute....Asta e?(si imi arata FIX Cd -UL ALA).....stiti ce naspa o fost senzatia?1 Adica io caut ca disperatu' si ea vine calma si in 5 min o rezolvat problema.Mamele...Superman ii fix pix pe langa ele.
In fine...ideea ii ca la prostia asta de la romana o sa fie batalia epocilor.Sper numa sa se termine repede pt ca am programare la dentist de la 3 si nu am chef sa intarzii.

SILENT MISTRESS

A silent whisper lurking from the dark corners of dawn
Again we shall meet the one that keeps the crown
The mistress that hides our deepest fears
Yet the lady that always stays with us and wipes away the tears
How many times haven’t we cried and yelled
We feared death might come from behind us
And slay us without us even knowing,
In the voiceless, mute and calm darkness
But after that, we realized we were alone
And we suddenly became so ill
Knowing there’s no one in the world with us to keep our lonely selves company
We then wept ‘till our tears turned into blood
And the fairies of sleep had mercy on us
And they came to silent our despair and give us shelter
In our dreams.
It was the night that metamorphosed with our mind and thoughts
Creating, crafting and turning the laws that we know
Into imaginary scenarios.
How many times haven’t we stood together
Me, admiring her simple, plain but fearsome beauty
Her, giving me joy, happiness and sympathy
Showing me there’s nothing to fear about her
Enlightening my horizon and filling my well of knowledge
And after every lesson, she showed me that
No matter what people say about the things that you see in the dark
The stars will always be there, shinning for you.
She is my shelter from the world
When the world is cold, dark, greedy and without hope
She’s always there for me no matter what
Not judging the way I act or talk
Like a soul mate always willing to listen to you.
But besides all the things listed above
Night is the time when love is strong
At dawn, your heartbeat accelerates
Your brain doesn’t know how to concentrate
The amount of feelings that run through your veins
Because at night, love prevails.

Therefore
To end this show
I shall say no more
But this:
At night,
Miracles happen.


S'api ase, dragii mei.Minten ii gata sarada asta pe care o numim an scolar.Sa treaca si examenele pt cei de a 8-a si atunci sa vedeti voi cum se umplu cluburile seara.Nu o sa mai poate duce patronii atatia bani acasa.O sa le trebuiasca ajutor cu tona.Poate asa reusesc si eu sa ma angajez undeva.Ca altfel, numa dupa ce implinesc 16 ani.Ii cea mai naspa chestie! Sa vrei sa muncesti si sa nu poti.Ii adevarat, posturile scoase la licitatie la targu de meserii nu-s chiar stralucite (adica totusi, vreau sa dau mana cu ala care se duce sa se faca sudor), dar asta nu inseamna ca nu iti gasesti ceva altundeva.Ideea ii sa ai 16 ani.Stati voi pana am io voie ca vedeti voi atunci...

Cand 2 se cearta, al 3-lea castiga...
Intr-o zi sotul vine mai devreme acasa si uimit o gaseste pe nevasta-sa cu amantul ei.Surprins,acesta ii spune amantului:
− Sunt un om relativ calm hai in camera cealalta sa discutam.Amantul bucuros ca nu are probleme se duce in camera de alaturi si sta de vorba cu sotul femeii ca de la barbat la barbat
− Fii atent ce facem,zise sotul.Voi trage doua focuri de arma in aer si ne vom preface morti la cine va veni nevasta-mea acela o va pastra
− OK.Sotul trage cele doua focuri de arma si din camera de vizavi se aude.
− Costele,iesi de sub pat ca s-au impuscat dobitocii aia.

Serus!...Si succes la examene dac anu mai postez pana atunci 

vineri, 8 iunie 2012

One more thing

In final, dupa lungi asteptari, dupa multe tanguiri si bocete, dupa momente in care ne venea sa cedam, am reusit!Am trecut cu bine de ultima teza din clasa a 9-a.Matematica s-o dovedit a fi picatura care a umplut paharul de cunostiinte de invatat pt scoala.De acum incolo, suntem ca si in vacanta.Sau cel putin astia care nu mai trebe sa raspundem pt marire de medie sau de'astea.No fuck to give!De acuma, scoala va fi mai prietenoasa, insa tot de acuma trebuie sa gasim activitati de facut pt momentele de plictiseala.De exemplu, de ceva vreme, la bio nu mai facem lectie ci repetam materia pt un ultim test.Deja am citit de vreo 4-5 ori chestiile alea...le stiu si fara sa vreau.Dar intrebarea este: dupa test, ce facem?
Azi am prezentat tema la TIC.Am avut de facut 3 pagini HTML, despre un subiect la alegere.Io am decis sa fac despre o trupa, mai exact, Rise Against.Nu o interesat-o pe profa chestia asta...pt ea conteaza doar sa vada ca te-o invatat ceva.Si io care speram sa o fac fana...
Tot saptamana asta am fost la concert la Horia Brenciu.Mda, nu tocmai genul meu de spectacol, insa am participat la un concurs unde premiul era o invitatie de 2 persoane la concert.Si am zis ca nu am cum sa castig...si uite ca totusi m-am inselat.Acuma daca as putea face asa si cu concerte la AC/DC sau Guns'n'Roses...Dar totusi, desi ma asteptam sa fie un dezastru total care sa imi afecteze permanent urechile, concertul o fost destul de placut, cu faze amuzante pe parcurs.Macar am ras bine pe gratis.Si bineinteles, mi-am facut poza cu legendarul cantaret si am pus-o pe facebook ca sa ma dau mare si io.Nu stiu de ce, dar am impresia ca Brenciu ii cam afemeiat... se poate sa gresesc, dar io nu mi-as lasa rudele de sex feminin la mai putin de 5 metri de el...mai ales daca is trecute de 18 ani si tind sa atraga sexul opus.
 Profa de romana o avut o mica criza saptamana asta.In sensul ca ne-o cerut un anumit lucru cand ne-o dat tema si apoi cand am prezentat-o nu o mai fost buna cerinta, si cumva noi trebui sa stim asta si sa facem dupa noua cerinta....probabil o fost o zi in care o uitat sa isi ia medicamentele.Asta nu ii asa grav, pt ca de la un om nebun nu te poti astepta la mai mult, insa profu' de engleza care ii perfect lucid psihic (cred) nu are scuza.Iar o facut pe prostu'....am avut de facut un exercitiu simplu si el o pus o intrebare, in timp ce citea raspunsurile la exercitu.Tin sa anunt ca intrebarea nu prea ave legatura cu raspunsul...insa eu am raspuns la ea.Si el o crezut ca rezolv exercitul...deci el nu isi ridica ochii din cartea aia cu raspunsuri! Era lipit de ea ca si superglue-ul de degete.Si m-o corectat desi nu avea de ce...acuma o ajuns la nivelul: Full retard.

Struggling
 
Standing alone, counting the grains of sand
That keep falling through my hourglass
The gap between us is getting larger
Day by day I’m felling weaker
Don’t know if I’ll be able to resist
Until there’s finally no risk
Until our worlds collide
And you can be mine.
We keep trying to impress
Yet we fail in the path of success
By now our hearts have tried
Anger, suffering
And they even cried
Yes, it’s true
There was also love too
Paid with the price of tears and blood.
It was love that kept us near
But can we survive
One  more time
The tragic fate our relationship is heading to?
Can we bear the feeling
That we have to hide
Every time it’s you and I ?
When we try to show them, or to make them care
Fate, the universe or merely despair
Enter the equation and ruin all our plans
And so, we’re forced to start again
I am crawling on my knees
Trying not to give up this fight
But sometimes
Sometimes…
I just want to cry!
I want to breakout
And run away in some distant land
That will shelter my distorted mind
And give me a reason to live again
No more worries
Not even stress, nothing to die for.
There I will finally put my soul at rest
Peace will be my teacher
And I will never leave her.
But then, one day
I’ll see your pretty face in a dream
And regret everything
Then I will run back
Hoping there’s still some time left
To fix my mistake
To embrace my fate
And face it together
Maybe not for ever
Maybe it will be even harder
But together we’re stronger
With you it’s better
At least, I’ll have someone near me
When I won’t be able to cope with it anymore
And if that someone is you
I can say I’m a happy and loved man too
My darling!



Si o inceput deja mita electorala! Deja se impart pungi, brichete, etc.Ba chiar se fac concerte  din partea partidelor.Se intrec cine aduce un artist mai smecher.Pana acuma l-o adus pe Smiley, pe Alex Veleam, Corina...si inca ceva artist...ideea ii ca se intrec acuma cine ii mai tare.Insa fac asta cu atata ardoare incat uita de chestiile legale...

 CHINUL
Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
- Doamna, dar sunt puse invels...
Intr-adevar, erau puse gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand cizmulitele au fost iar incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
- Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!!
In loc sa tipe la el "De ce nu mi-ai spus?", educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sã il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
- Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca... Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
- Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!
- Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pield...

Serus!...